Odżywianie

Masło klarowane a olej kokosowy – właściwości i kaloryczność! Czyli co wybrać, aby być zdrowszym?
Tłuszcze ostatnimi czasy wróciły do łask, dlatego mamy sporo opcji...
Dynia – wszystko co musisz o niej wiedzieć!
Nazywana dawniej eliksirem długowieczności. Uznawana za afrodyzjak. Składnik tradycyjnej medycyny...
Morele – właściwości, wartości odżywcze i kalorie
Morele są bardzo zdrowe, ponieważ zawierają mnóstwo witamin i składników...
Kozieradka – właściwości lecznicze, zastosowanie oraz przeciwwskazania
Kozieradka pospolita to roślina zielna, z rodziny bobowaty, którą wykorzystuje...
Guma guar – właściwości, zastosowanie i opinie
Guma guar to organiczny związek chemiczny, który najczęściej pojawia się...
Nektarynki- kalorie wartości odżywcze i ciekawostki
Nektarynka jest bardzo podobna do brzoskwini. To co ją różni...
Miód faceliowy – właściwości, zastosowanie, cena
Miód to świetny zamiennik niezdrowego białego cukru. Nie ważne czy...
Tofu – skład, właściwości, przepis
Jest podstawą wielu dań kuchni azjatyckiej i podstawowym substytutem białka...
Biała herbata dla zdrowia i urody
Herbata jest obok kawy ulubionym gorącym napojem Polaków. Towarzyszy ona...
Karagen E407 kontrowersyjny dodatek
Segment żywności prozdrowotnej w ostatnich latach zyskał znacznie na popularności....
Żyworódka – właściwości,gatunki, uprawa i zastosowanie
Powszechnie uważa się iż żyworódka to poważna konkurencja dla popularnego...
Syrop z sosny – właściwości, zastosowanie i przepis na syrop z sosny
Syrop z sosny to naturalny produkt, który pomoże oczyścić organizm,...
Produkty o niskim indeksie glikemicznym. Sprawdź, co wybrać!
Indeks glikemiczny produktu spożywczego oznacza jak bardzo i jak szybko...
Koper – właściwości, uprawa i zastosowanie w kuchni
Koper włoski znany również jako fenkuł włoski to roślina nietypowa...
Czubryca – rodzaje, właściwości i zastosowanie
Ceniona roślina, która przywędrowała do Polski ze słonecznej Bułgarii. Wzbogaca...

Fit porady w  Kategoria: Odżywianie