Odżywianie

Mąka migdałowa
Mąka migdałowa są to zmielone migdały. Migdały są cennym składnikiem...
Jakich wartości odżywczych dostarcza mięso cielęce?
Mięso cielęce jest uważane za jedno z najchudszych, a zarazem...
Rydze – właściwości oraz przygotowanie
Jesień, deszczowe dni przeplatają się z ciepłymi i słonecznymi. Liście...
Makaron kukurydziany – właściwości i kalorie
Czy znasz kogoś kto nie lubi makaronu? Wszyscy wiedzą, że...
Alkohole, które powodują najcięższego kaca. Czyli co unikać podczas spotkań towarzyskich?
Większość z nas niestety dobrze zna kaca. Po jakim alkoholu...
Kawa bezkofeinowa – czy jest lepsza od zwykłej kawy?
Większość z nas zaraz po przebudzeniu się sięga po kubek...
Przyprawa Vegeta – jaki ma skład?
Vegeta to popularna przyprawa, którą zna każdy. Przez ponad pół...
Plaster miodu – czym jest, zastosowania i korzyści
Plaster miodu (inaczej nazywany również miodem sekcyjnym) to naturalny produkt,...
Kard – mało znane warzywo o cudownych właściwościach
Kard, zwany także karczochem hiszpańskim lub ostowym należy do rodziny...
Syropy barmańskie – sposób na niecodzienną kawę i pysznego drinka
Poszukujesz nowych smaków do swojej kuchni? A może zastanawiasz się...
Galangal – właściwości oraz wykorzystanie
Galangal, z języka arabskiego łagodny imbir, to kłączowa roślina rosnąca...
Wina bezalkoholowe – co warto o nich wiedzieć?
Wina bezalkoholowe, jak inne trunki bez procentów, powstały z naturalnej...
Pyłek kwiatowy czym jest?Jak go stosować i spożywać?
Pyłek kwiatowy jest naturalnym źródłem wielu cennych składników. Ma wiele...
Strusie jajo a jego właściwości. Czy jest zdrowsze niż jajo kurze?
Jajo strusie jest dość rzadko spotykane na polskich stołach, a...
Ryby i owoce morza- czy warto włączyć je do swojej diety?
Ryby i owoce morza to niezwykle smaczne składniki oraz bazy...

Fit porady w  Kategoria: Odżywianie