Odżywianie

Plaster miodu – czym jest, zastosowania i korzyści
Plaster miodu (inaczej nazywany również miodem sekcyjnym) to naturalny produkt,...
Kard – mało znane warzywo o cudownych właściwościach
Kard, zwany także karczochem hiszpańskim lub ostowym należy do rodziny...
Syropy barmańskie – sposób na niecodzienną kawę i pysznego drinka
Poszukujesz nowych smaków do swojej kuchni? A może zastanawiasz się...
Galangal – właściwości oraz wykorzystanie
Galangal, z języka arabskiego łagodny imbir, to kłączowa roślina rosnąca...
Wina bezalkoholowe – co warto o nich wiedzieć?
Wina bezalkoholowe, jak inne trunki bez procentów, powstały z naturalnej...
Pyłek kwiatowy czym jest?Jak go stosować i spożywać?
Pyłek kwiatowy jest naturalnym źródłem wielu cennych składników. Ma wiele...
Strusie jajo a jego właściwości. Czy jest zdrowsze niż jajo kurze?
Jajo strusie jest dość rzadko spotykane na polskich stołach, a...
Ryby i owoce morza- czy warto włączyć je do swojej diety?
Ryby i owoce morza to niezwykle smaczne składniki oraz bazy...
Flądra – właściwości, kalorie oraz cena
Flądra nie jest częstym wyborem, gdy decydujemy się na rybną...
Jak wybrać kawę do ekspresu?
Rokrocznie odnotowywany wzrost spożycia kawy w Polsce nie jest niczym...
Olej tsubaki – jak go stosować? Efekty
Olej tsubaki był jednym z sekretów urody azjatyckich kobiet. O...
Olej z nasion bawełny – właściwości oraz wykorzystanie
Bawełna większości z nas kojarzy się z miękką tkaniną, które...
Mozga kanaryjska – właściwości oraz zastosowanie
Mozgę kanaryjską możemy spotkać w różnych częściach świata. W Europie,...
Mirabelki – czy są zdrowe? Właściwości oraz cena
Wiosną na łąkach czy w ogródkach, na krzaku bądź drzewie...
Kalina koralowa i jej niesamowite właściwości
Kalina koralowa posiada trzy odmiany. Należą do nich Compactum (o...

Fit porady w  Kategoria: Odżywianie