Spis treści
Składniki:
- kuskus
- filet z indyka
- feta
- garść orzechów włoskich
- garść świeżej bazylii
- 2 łyżki octu balsamicznego
- kilka gałązek świeżego tymianku
- natka pietruszki
- olej do smażenia
Sos
- 1 łyżka miodu
- łyżka soku z cytryny
- zmiażdżony ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Wszystkie wymienione zioła posiekaj drobno, połącz z kuskusem oraz orzechami włoskimi.
- Mięso pokrój w większe plastry, zamocz w occie balsamicznym, dopraw solą i pieprzem. Tak zamarynowane mięso smaż przez kilka minut na patelni.
- Na dno misko przełóż pokruszoną fetę, kuskus, sos oraz mięso.