Czerwone winogrona i korzeń maca – to Cię odchudzi!

Czerwone winogrona to bardzo zdrowy owoc, wiemy to nie od dziś. Czy na tyle, by pomóc nam zadbać również o linię?

Tłuszczykowi mówimy stop!

Badanie przeprowadzone w Uniwersytecie Stanowym Oregonu daje nadzieję, że czerwone winogrona oraz sok (a nawet wino!) są metodą na schudnięcie. Naukowcy badali obecność naturalnych związków chemicznych występujących w winogronach oraz ich wpływ na komórki wątroby i tłuszczu. Jedna z tych substancji, mianowicie kwas elagowy, okazała się mieć szczególnie wartościowe działanie. Dlaczego?

To właśnie kwas elagowy okazał się znacznie spowalniać wzrost powstałych już komórek tłuszczowych i zapobiegała tworzeniu nowych, a ponadto wzmocniła metabolizm kwasów tłuszczowych w komórkach wątroby.

Badania potwierdzają, że kwas elagowy zawarty w winogronach, wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, przeciwnowotworowe oraz przeciwzapalne.

Chcesz się odchudzić – postaw na winogrona

Wsparcie da Ci także korzeń maca!

Korzeń Maca, hit ostatnich miesięcy, również stymuluje spalanie tkanki tłuszczowej. Ponadto, daje to, co podczas zwiększonego wysiłku fizycznego jest nieocenione – naturalnego „kopa”. Korzeń maca uznaje się za produkt energetyzujący, należy do grupy SUPERFOOD. Stosowanie zaleca się przede wszystkim w okresie rekonwalescencji, w leczeniu zespołu przewlekłego zmęczenia, w stanach osłabienia organizmu i wycieńczenia.

Maca nie tylko postawi Cię na nogi , ale przyspieszy spalanie tkanki tłuszczowej.Szczególnie poleca się go osobom prowadzącym aktywny tryb życia, przy intensywnym wysiłku umysłowym i fizycznym.

Znane są właściwości korzenia Maca spowalniające procesy starzenia. Maca dostarcza organizmowi wiele cennych witamin (A, E, C, z grupy B), minerałów (głównie fosforu, cynku, jodu i żelaza) i białka, dlatego zalecana jest szczególnie osobom prowadzącym aktywny tryb życia.

Znajdziemy w nim niezbędne dla zdrowia aminokwasy oraz sterole, które obniżają poziom złego cholesterolu.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest