Redakcja serwisu Czytaj Skład, promującego świadomy wybór żywności i kosmetyków, organizuje wyjątkowe wydarzenie targowe podczas którego odwiedzający będą mogli spróbować i kupić najlepsze produkty na rynku, porozmawiać z ich producentami, a także nabyć najnowszą wiedzę z zakresu żywienia i dietetyki podczas otwartych wydarzeń towarzyszących – wykładów, pokazów i warsztatów kulinarnych dedykowanych dla dorosłych, dzieci i całych rodzin.
BĘDĄ Z NAMI
Organizacje promujące świadomy sposób żywienia jak FUNDACJA SZKOŁA NA WIDELCU czy
ROŚLINNIEJEMY. Podczas obu dni targowych będzie z nami także AKADEMIA DOBREGO SMAKU
czyli stoisko edukacyjne FRoSTY, które jest skarbnicą wiedzy o produktach spożywczych i codziennych zakupach.
Wykłady poprowadzą między innymi
- Katarzyna Błażejewska – Stuhr dietetyczka, autorka wielu książek w tym „Odżywianie dzieci mądre i zdrowe”,
- Hanna Stolińska – Fiedorowicz dietetyczka, przez wiele lat związana z Instytutem Żywności i Żywienia, autorka m.in. „Jelito drażliwe. Leczenie Dietą”,
- Julita Bator – autorka wielu książek w tym „Zamień Chemię na Jedzenie”,
- Krystyna Pogoń – dietetyczka i technolożka żywności zajmuje się m.in. żywnością prozdrowotną i problemami z odżywianiem,
Katarzyna Świąder od lat związana z SGGW w Warszawie, prowadzi warsztaty Świadomy konsument na rynku żywności” doradza producentom żywności i podróżuje w poszukiwaniu nowych smaków.
Pokazy kulinarne w wykonaniu między innymi trendsettera Tomka Woźniaka, ROŚLINNIEJEMY propagujących między innymi Roślinne Poniedziałki w Polsce, Bartka Kwietnia tegorocznego zwycięzcy
MasterChef Junior.