Spis treści
Składniki:
- chleb
- 150 g miąższu melona
- zielony ogórek
- świeża bazylia
- ser sałatkowy (typu feta)
- szpinak
- posiekane orzechy
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
1.Zakupiony chleb (rodzaj chleba wedle uznania) kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą z oliwek i przekładamy na blachę do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Chleb pieczemy około 5 minut. Wyjmujemy blachę z piekarnika.
2.Miąższ melona oraz obranego ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy pokruszony ser sałatkowy, grzanki z chleba oraz szpinak.
3.Dodatkowo mieszamy oliwę z oliwek z octem balsamicznym. Tak przygotowanym sosem skrapiamy sałatkę oraz posypujemy orzechami.
4.Do smaku dodajemy sól i pieprz oraz bazylię.