Spis treści
Składniki:
- 2 pojedyncze filety kurczaka
- 2 łyżki stołowe przyprawy gyros
- 1 czerwona cebula
- 1 duży por
- 1 średni słoik ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 1 kapusta pekińska
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
- Umyj i wyczyścimy filet, pokrój na małą kostkę. Gdy to zrobisz wymieszaj z przyprawą gyros i odłóż do lodówki na 30 minut
- W między czasie przygotuj warzywa. Obierz cebulę, pokrój w kostkę i oprósz solą
- Por przekrój na dwie części i opłukaj wodą. Posiekaj w paski i opłucz przegotowaną wodą, odsącz
- Kukurydzę odcedzamy, ogórki konserwowe oraz paprykę kroimy w kostkę, a kapustę pekińską drobno pokrój
- Rozgrzej na patelni olej i obsmaż kurczaka na złoty kolor – około 5 minut
- Przygotuj pojemnik, najlepiej dużą salaterkę i rozłóż wszystkie składniki
- Na sam spód połóż kurczaka, polej ketchupem,dodaj: kapustę,ogórki, kukurydzę, pora, paprykę,warstwę majonezu,czerwoną cebulę. Kolejność ułożenia dowolna!