Spis treści
Składniki:
- 500 g mięsa wieprzowego
- 200 g kiełbasy wiejskiej
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 3 szklanki wody
- 30 g suszonych grzybów
- kilka suszonych śliwek
- 1 jabłko
- 1 kg kiszonej kapusty
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
Przygotowanie:
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy rozdrobnione mięso
- Do całości dolewamy 2 szklanki wody, solimy i doprawiamy pieprzem
- Po zagotowaniu dodajemy suszone grzyby, liść laurowy, ziele angielskie, śliwki, pokrojone w kostkę jabłko. Gotujemy przez około 45 minut
- Dodajemy kiszoną kapustę, którą zalewamy dodatkową szklanką wody. Wszystko mieszkamy pozostawiając pod przykryciem i gotując przez kolejne 45 minut
- W połowie gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę
- Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy
- Podsmażamy na suchej patelni mąkę, aż nabierze brązowego koloru. Dodajemy łyżkę masła, mieszamy
- Przekładamy zawartość patelni do garnka, mieszamy