Spis treści
Składniki:
- mleko sojowe
- sok z cytryny
- płatki owsiane błyskawiczne – 1 szklanka
- proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki
- soda oczyszczona – 1 łyżeczka
- świeży szpinak
- olej kokosowy
- banan
- syrop klonowy – 2 łyżki
Przygotowanie:
- Do miseczki wlewamy mleko kokosowe, które łączymy z kilkoma kroplami soku z cytryny.
- Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, sodę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy, aż uzyskamy konsystencje mąki.
- Dodajemy świeżo umyty szpinak, banana, mleko, syrop klonowy oraz olej kokosowy. Wszystko ponownie blendujemy.
- Tak przygotowane ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy około 3 minuty z każdej strony.
- Dekorujemy wedle uznania owocami oraz syropem klonowym