Składniki:

  • mleko sojowe
  • sok z cytryny
  • płatki owsiane błyskawiczne – 1 szklanka
  • proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki
  • soda oczyszczona – 1 łyżeczka
  • świeży szpinak
  • olej kokosowy
  • banan
  • syrop klonowy – 2 łyżki

28fe05354cb04b73dc2aaff83d9cbdcdcc199235

Przygotowanie:

  1. Do miseczki wlewamy mleko kokosowe, które łączymy z kilkoma kroplami soku z cytryny.
  2. Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, sodę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy, aż uzyskamy konsystencje mąki.
  3. Dodajemy świeżo umyty szpinak, banana, mleko, syrop klonowy oraz olej kokosowy. Wszystko ponownie blendujemy.
  4. Tak przygotowane ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy około 3 minuty z każdej strony.
  5. Dekorujemy wedle uznania owocami oraz syropem klonowym
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest