Spis treści
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- 300 g kiełbasy
- 3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
- 2 nieduże cukinie
- przecier pomidorowy z butelki
- sól i zmielony pieprz, 2 łyżeczki papryki w proszku
- bazylia
Przygotowanie:
- Przygotuj duży garnek, w którym podgrzejesz olej
- Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekaj, aż wszystko się zeszkli na rumiany kolor
- Kiełbasę obierz ze skóry i pokrój w plasterki. Dodaj do cebuli, wymieszaj i smaż przez około 5 minut
- Dodaj pokrojoną paprykę oraz przyprawy. Smaż kolejne 5 minut
- Cukinię obierz, wykrój pestki i w formie kostki dorzuć do całości
- Wlej zakupiony wcześniej przecier pomidorowy, wymieszaj. Całość gotuj jeszcze przed około 10 minut
- Leczo przełóż do miseczek, a na górę połóż świeżą bazylię. Można podawać z pieczywem