Termin: 15-16 czerwca 2018, piątek, sobota w godz. 10.00 -18.00
Miejsce: Centrum Targowo-Kongresowym, ul. Marsa 56c, Warszawa
Uczestnicy XIII MDC: osoby z celiakią, osoby chore na choroby autoimmunologiczne, rodzice chorych dzieci, lekarze, dietetycy, zaproszeni goście honorowi, wystawcy – producenci żywności bezglutenowej, wydawnictwa medyczne, restauratorzy, firmy cateringowe i hotele z programu MENU BEZ GLUTENU, hurtownie żywności bezglutenowej, właściciele sklepów ze zdrową żywnością, pracownicy przedszkoli dla dzieci na diecie i inni zainteresowani tematyką żywności bezglutenowej.
Mąka migdałowa są to zmielone migdały. Migdały są cennym składnikiem zróżnicowanej diety, w tym także diety bezglutenowej. Orzechy o migdałowym kształcieSpis treściOrzechy o migdałowym kształcieW jakim procesie powstaje mąka migdałowa?Mąka migdałowa...więcej
Mięso cielęce jest uważane za jedno z najchudszych, a zarazem najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest ono doceniane ze względu na swój delikatny smak i niezwykle gładką strukturę. Doskonale nadaje się do przygotowywania różnych potraw mięsnych, a dodatkow...więcej
Jesień, deszczowe dni przeplatają się z ciepłymi i słonecznymi. Liście drzew nieśmiało zmieniają kolory, a lasy oprócz kasztanów pełne są też grzybów. W otoczeniu drzew iglastych, szczególnie sosnowych i świerkowych, na piaszczystej glebie najlepiej...więcej
Czy znasz kogoś kto nie lubi makaronu? Wszyscy wiedzą, że jedzenie pasty sprawia, że ludzie są szczęśliwi, a teraz wyobraź sobie, że ta przyjemność jest Ci zabrana. Dowiadujesz się, że chorujesz na celiakię albo masz nieceliakalna nietolerancja glute...więcej