XIII Międzynarodowy Dzień Celiakii Gluten Free EXPO IV

Dodano: 10.04.2018 15:04
Aktualizowano: 18.04.2018 15:53
Udostępnij

Termin: 15-16 czerwca 2018, piątek, sobota w godz. 10.00 -18.00
Miejsce: Centrum Targowo-Kongresowym, ul. Marsa 56c, Warszawa

Program wydarzeń:

  • panele dyskusyjne nt. celiakii i diety bezglutenowej
  • bogata oferta producentów żywności bezglutenowej z Polski i zagranicy
  • porady lekarzy i dietetyków
  • badania diagnostyczne
  • prezentacje restauracji i miejsc wypoczynku z programu MENU BEZ GLUTENU
  • pokazy kulinarne
  • nowe książki i poradniki, spotkania z autorami
  • ciekawi goście specjalni

Uczestnicy XIII MDC: osoby z celiakią, osoby chore na choroby autoimmunologiczne, rodzice chorych dzieci, lekarze, dietetycy, zaproszeni goście honorowi, wystawcy – producenci żywności bezglutenowej, wydawnictwa medyczne, restauratorzy, firmy cateringowe i hotele z programu MENU BEZ GLUTENU, hurtownie żywności bezglutenowej, właściciele sklepów ze zdrową żywnością, pracownicy przedszkoli dla dzieci na diecie i inni zainteresowani tematyką żywności bezglutenowej.

Zostaw komentarz
Odpowiedź na komentarz użytkownika

Zobacz również

Mąka migdałowa

23 października 2021

Mąka migdałowa są to zmielone migdały. Migdały są cennym składnikiem zróżnicowanej diety, w tym także diety bezglutenowej. Orzechy o migdałowym kształcieSpis treściOrzechy o migdałowym kształcieW jakim procesie powstaje mąka migdałowa?Mąka migdałowa...więcej

Jakich wartości odżywczych dostarcza mięso cielęce?

22 września 2021

Mięso cielęce jest uważane za jedno z najchudszych, a zarazem najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest ono doceniane ze względu na swój delikatny smak i niezwykle gładką strukturę. Doskonale nadaje się do przygotowywania różnych potraw mięsnych, a dodatkow...więcej

Rydze – właściwości oraz przygotowanie

10 sierpnia 2021

Jesień, deszczowe dni przeplatają się z ciepłymi i słonecznymi. Liście drzew nieśmiało zmieniają kolory, a lasy oprócz kasztanów pełne są też grzybów. W otoczeniu drzew iglastych, szczególnie sosnowych i świerkowych, na piaszczystej glebie najlepiej...więcej

Makaron kukurydziany – właściwości i kalorie

08 sierpnia 2021

Czy znasz kogoś kto nie lubi makaronu? Wszyscy wiedzą, że jedzenie pasty sprawia, że ludzie są szczęśliwi, a teraz wyobraź sobie, że ta przyjemność jest Ci zabrana. Dowiadujesz się, że chorujesz na celiakię albo masz nieceliakalna nietolerancja glute...więcej