Syropy barmańskie – sposób na niecodzienną kawę i pysznego drinka

Dodano:24.07.2021 08:07
Udostępnij

Poszukujesz nowych smaków do swojej kuchni? A może zastanawiasz się nad urozmaiceniem oferty w swojej kawiarni lub barze? Dobrze trafiłeś! W dzisiejszym artykule pokażemy Ci, jak wiele pysznych napojów możesz uzyskać, kupując jeden z syropów barmańskich. Kiedy mogą się przydać? Jakie są ich rodzaje? Podejmij świadomą decyzję zakupową, a wybrane syropy z pewnością staną się odpowiedzią na Twoje aktualne potrzeby!

Syrop – sposób na urozmaicenie wielu napoi

Kawa, herbata, woda czy drink – wszystkie te napoje każdy zna doskonale. To, po który z nich aktualnie sięgasz, zależne jest od wielu czynników: towarzyszącego Ci nastroju, pory dnia bądź zwykłej ochoty na konkretny smak. Po pewnym czasie klasyczne wersje napojów mogą się jednak znudzić. Na szczęście jest na to sposób, który pozwala wyrwać się z rutyny – wystarczy sięgnąć po syrop do kawy o ciekawym smaku, a napój zyska na świeżości.

Czy taki syrop nadaje się tylko do kawy? Oczywiście, że nie! Z jego pomocą stworzysz również smaczne wody smakowe lub koktajle, a także kolorowe drinki. Mogą więc sprawdzić się zarówno w domowych warunkach, jak i w lokalu gastronomicznym, który wymaga odświeżenia menu i proponowanych w nim napojów.

Monin syropy – co je wyróżnia?

Lubisz eksperymentować przy tworzeniu serwowanych napojów? Doskonałym sposobem na wypróbowanie nowych smaków mogą okazać się Monin syropy. Największy francuski producent, jakim jest Monin, w swojej ofercie posiada przeróżne warianty syropów, które pozwalają na dużą fantazję twórczą, jeśli chodzi o tworzenie ciekawych smaków. Dzięki temu syropy Monin spotkać można w wielu restauracjach, kawiarniach, cocktail barach, a nawet prywatnych domach.

Różnorodność proponowanych przez Monin syropów nie jest jedyną wartością, która sprawia, że warto na nie postawić. Są to bowiem produkty o gęstej konsystencji i wyrazistym smaku, dzięki czemu stają się bardzo wydajnym zakupem. Co więcej, odpowiednio przechowywane nie tracą swoich właściwości po kilku dniach od otwarcia, więc mogą służyć przy przygotowaniu deserowych napojów przez dłuższy czas.

Rodzaje syropów Monin: różnorodność, na którą warto postawić

Różnorodność oferowanych przez Monin syropów sprawia, że możesz je dopasować do własnych upodobań lub oczekiwań swoich klientów. Decyzję warto podjąć także z uwzględnieniem tego, do jakiego typu napojów będzie używany dany produkt. Inny bowiem smak będzie miał syrop do drinków, a inny do kawy. Przy tworzeniu drinków możesz sięgnąć np. po syropy o smaku:

  • waniliowym;
  • karmelowym;
  • czekoladowym;
  • piernikowym.

Dzięki nim kawa zyska nowy wariant smakowy, który może nawiązywać nie tylko do aktualnej ochoty, ale i pory roku. Na przykład, waniliowe syropy warto dodawać do kawy latem, gdy oczekujesz lekkiego, dopasowanego do gorącej pory roku smaku, a piernikowe zimą, kiedy pragniesz wczuć się w klimat zbliżających się świąt.

Inne rozwiązania warto zastosować do lekkich napojów. Do koktajli, lemoniad czy drinków sprawdzą się syropy:

  • arbuzowe,
  • mango,
  • trawa cytrynowa;
  • mięta;
  • mojito.

Są również w ofercie Monin syropy, które sprawdzą się jako dodatek do każdego typu napoju. Malinowy, wiśniowy, bez czy poziomka to warianty na wiele okazji, idealne i do herbaty, i do piwa. Przemyśl, kiedy najczęściej będziesz po nie sięgał i podejmij świadomą decyzję.
Syrop do kawy: gdzie kupić?

Syropy barmańskie Monin z łatwością odnajdziesz w ofertach sklepów internetowych, takich jak np. Polmarkus. Pamiętaj jedynie, by zawsze upewniać się, że dany sklep proponuje wyłącznie oryginalne produkty i cieszy się dobrą opinią klientów. Tylko w ten sposób zyskasz pewność, że zakupione syropy spełnią oczekiwania zarówno Twoje, jak i obsługiwanych gości.

Zostaw komentarz
Odpowiedź na komentarz użytkownika

Zobacz również

Mąka migdałowa

23 października 2021

Mąka migdałowa są to zmielone migdały. Migdały są cennym składnikiem zróżnicowanej diety, w tym także diety bezglutenowej. Orzechy o migdałowym kształcieSpis treściOrzechy o migdałowym kształcieW jakim procesie powstaje mąka migdałowa?Mąka migdałowa...więcej

Jakich wartości odżywczych dostarcza mięso cielęce?

22 września 2021

Mięso cielęce jest uważane za jedno z najchudszych, a zarazem najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest ono doceniane ze względu na swój delikatny smak i niezwykle gładką strukturę. Doskonale nadaje się do przygotowywania różnych potraw mięsnych, a dodatkow...więcej

Rydze – właściwości oraz przygotowanie

10 sierpnia 2021

Jesień, deszczowe dni przeplatają się z ciepłymi i słonecznymi. Liście drzew nieśmiało zmieniają kolory, a lasy oprócz kasztanów pełne są też grzybów. W otoczeniu drzew iglastych, szczególnie sosnowych i świerkowych, na piaszczystej glebie najlepiej...więcej

Makaron kukurydziany – właściwości i kalorie

08 sierpnia 2021

Czy znasz kogoś kto nie lubi makaronu? Wszyscy wiedzą, że jedzenie pasty sprawia, że ludzie są szczęśliwi, a teraz wyobraź sobie, że ta przyjemność jest Ci zabrana. Dowiadujesz się, że chorujesz na celiakię albo masz nieceliakalna nietolerancja glute...więcej