Składniki ( 2 porcje) :
- 3 duże bataty
- 1/2 brokuła
- 2 ząbki czosnku
- mozarella
- łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka jogurtu greckiego
Przygotowanie:
- Piekarnik należy rozgrzać do 200 stopni C.
- Kroimy bataty na pół i wkładamy do piekarnika na około 45 minut.
- Gotujemy brokuł, który następnie mieszamy z solą, papryką i czosnkiem.
- Wyciągamy bataty i drążymy w nich dziury na farsz. Wydobyte nadzienie z batatów dodajemy do wcześniej przygotowanego farszu. Wszystko mieszamy z mozarellą, dodajemy jogurt.
- Farsz nakładamy do batatów, posypujemy mozarellą. Tak przygotowane babaty wsadzamy do piekarnika na około 5 minut. Podajemy na ciepło. Świetnie pasuje z sosem czosnkowym.