Magda Gessler i jej metamorfoza w 2018 roku

Słynąca ze swojego temperamentu, kolorowych stylizacji i blond loków – Magda Gessler. Prawdziwa królowa kuchni, guru i nauczycielka niejednej polskiej Pani domu. Po zimie, kiedy to zawitała na salony, zrobiła niesamowite wrażenie. Jej metamorfoza pojawia się na pierwszych stronach gazet. Jak to zrobiła, że wygląda promiennie i młodziej niż wcześniej?

Tak było…

Ostatnie sezony prowadzonego, telewizyjnego programu odbiły się echem wśród fanów i widzów.Nie dało się nie zauważyć iż Gessler znacząco przybrała na wadze. Cóż, nie da się ukryć iż charakterystyka zawodu nie sprzyja codziennej diecie. Prowadząc programy kulinarne próbuje wielu dań, oceniając jego smak i prezentacje. Własne restauracje, opierające się głównie na kuchni polskiej, potrafią utrudnić trzymania zrównoważonego i zbilansowanego jadłospisu. W 2013 roku świat plotek i show biznes huczał od zmieniającej się figury popularnej prowadzącej. Było to tym trudniejsze, gdy zaczął występować efekt jojo, po 17 kilogramowej przemianie. Mimo prób odpierania ataku i zarzutów na powolny powrót kilogramów, internauci pozostawali bezkrytyczni. Na szczęście, Gessler udowodniła, że pomimo naturalnych, codziennych trudności jest w stanie zrzucić nadmierne kilogramy. Metamorfozę powtórzyła na przełomie 2017 i 2018 roku!

… tak jest teraz.

Na swoich social mediach przyznała iż zaczęła gotować dania, których bazą jest… woda. To one w głównej mierze przyczyniły się do zauważalnego spadku kilogramów. Na pytanie co sądzi o dietach, cateringu pudełkowym i zdrowej diecie odpowiedziała:

– Pizza rządzi światem, jeśli ktoś tak zarządza to znak że musi być w tym zdrowie i chęć zarobienia pieniędzy. Te wszystkie diety pudełkowe są koszmarne. Bardzo często zdarza się tak,że są one naprawdę smaczne. Widziałam kilka takich przykładów moich przyjaciół. Jestem przerażona, nigdy bym tego nie zjadła. Ja wolę warzywa,owoce (…). Właśnie w formie surowej,a nie mielonej,przemilonej (…). Niech to będzie kawałek dobrej sałaty, z dobrymi pomidorami. Niech to będzie makaron al dente ugotowane z karczochami. Niech to będą rzeczy autentyczne a nie mamałygi. (…) Zastanówmy się czego my naprawdę potrzebujemy,na pewno regularności, małych ilości. Ale czy my sami nie jesteśmy sobie w stanie tego zapewnić?

Takie podejście, według najnowszych doniesień, przyczyniło się do spadku aż 10 kilogramów! Na spekulacje jak sobie radzi na planie filmowym, kiedy to jest notorycznie narażana na odbiegające od zaleceń dania odpowiada, że najważniejszy jest narzucony sobie reżim. Stara się jeść wszystko ale w bardzo niewielkich porcjach. Trzyma ustalonych pór dnia, bo najważniejsza jest dla niej możliwość pogodzenia pracy ze zdrowiem. “Inaczej już bym się źle czuła.” – dodaje.

Dodatkowo, Magda Gessler zmieniła swoją fryzurę. Spokojnie! Jej słynne blond loki zostały na miejscu. Zmiana uczesania i długości dodały jej dodatkowej lekkości i młodzieńczego szyku. Kilka kosmetycznych zmian wystarczyło, by podkreślić całą, spektakularną metamorfozę.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest