Daktyle Medjool – naturalne źródło energii

MEDJOOL jest daktylem świeżym i miękkim, to jedne z największych daktyli świata i być może jedne z najzdrowszych owoców na świecie.Świeże Daktyle odmiany MEDJOOL posiadają 50% więcej potasu niż tradycyjne banany i zawierają 15 naturalnych, witamin i minerałów – dzięki czemu nazywane są najzdrowszymi owocami na świecie.Każdy może je jeść osoby na diecie odchudzającej,dzieci,sportowcy, młodzież, osoby starsze. Świeże Daktyle MEDJOOL to najszlachetniejsza odmiana wśród wszystkich daktyli – a na świecie jest ich ponad 400 odmian.

Świeże daktyle są lepsze. Dlaczego ?

Ponieważ po dojrzeniu i zerwaniu z palmy przechowywany są od razu w mroźni (temp. -18 stopni Celsjusza) i w taki sposób czekają na Ciebie. Ze względu na małą ilość wody świeże daktyle MEDJOOL nie zamarzają nawet w -27 stopniach!!

Daktyle – wykorzystanie w kuchni

Daktyle są polecane jako naturalny suplement, ponieważ zawierają wszystko to co potrzebujesz do wzmocnienia energetycznego i regeneracji mięśni po treningu, plus zawierają niezbędne minerały i witaminy. Świeże daktyle MEDJOOL można spożywać w każdej postaci: na surowo, zapiekane,gotowane. Można je używać jako dodatek do kanapek, sałatek, koktajli, musli.

Wartości odżywcze daktyli

Świeże Daktyle MEDJOOL są źródłem naturalnej energii, błonnika, przeciwutleniaczy, związków fenolowych, antyoksydantów, salicylanów, naturalnych cukrów oraz 15 witamin i minerałów m.in.: A, B2, B3, B5, B6, K oraz minerałów: potasu, fosforu, żelaza, wapna, magnezu i cynku. Daktyle odmiany MEDJOOL z naturalnym składem 15 witamin i minerałów są pomocne przy wielu dolegliwościach takich jak: choroby serca i układu krążenia, spadek energii, nadkwasota, zaparcia, zespół jelita drażliwego, bezsenność czy osteoporoza.

Daktyle Medjool – naturalne źródło energii
5 (100%) 1 głosów

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *