Zupa ogórkowa – szybki przepis na pyszną zupę

Składniki:

  •  łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • cebula
  • marchew
  • 1,5 litra bulionu
  • 5 ziemniaków
  • 6 średnie kiszone ogórki
  • szczypiorek
  • śmietana

Przygotowanie:

  1. W garnku na maśle zeszklić cebulę oraz pokrojoną w kostkę marchew – smażyć około 5 minut
  2. Dolać bulion, całość gotując około 5 minut
  3. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, ponownie gotujemy przez około 10 minut
  4. Następnie starte na tarce ogórki wrzucamy do garnka oraz dolewamy 1/2 szklanki soku z kiszonych ogórków. Aby zupa nabrała odpowiedniej konsystencji pozostawiamy na ogniu przez około 10 minut.
  5. Na koniec dodajemy pokrojony szczypiorek oraz zaprawiamy śmietaną
Ocen ten wpis

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *