Sałatka z soczewicą i gruszki

Składniki:

  • bulion warzywny
  • soczewica czerwona
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • cynamon
  • gruszka
  • ser feta

Przygotowanie:

  1. Do przygotowanego wcześniej bulionu warzywnego dodajemy soczewicę i gotujemy przez około 5 minut. Po zagotowaniu odstawiamy do wystygnięcia, aż spęcznieje.
  2. Do oddzielnej miseczki dodajemy 2 łyżki soku z cytryny, łyżka oleju, cynamon i sól. Wymieszaną miksturę dodajemy do soczewicy. Całość odstawiamy na 2 godziny do przegryzienia się smaków.
  3. Obieramy gruszki i kroimy w kostkę. Dodajemy do sałatki i doprawiamy do smaku. Posypujemy serem fetą.



Sałatka z soczewicą i gruszki
Ocen ten wpis

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hej! Poczekaj chwilkę :)

Zapisz się do naszego fit newslettera i zostańmy w stałym kontakcie. Nie spamujemy!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera na mój adres email