Fit batony po treningu

Składniki:

  • ciecierzyca
  • płatki owsiane – 0,5 szklanki
  • suszona żurawina – ⅓ szklanki
  • nasiona chia – 1 łyżka
  • laska wanilii – 1 szt.
  • syrop klonowy – 4 łyżki
  • mleczko kokosowe – ⅔ szklanki
  • cynamon – 1 łyżeczka
  • sól

batoniki musli

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę należy dobrze odsączyć i osuszyć ręcznikiem.
  2. Do miski wrzucamy mleczko kokosowe, syrop klonowy, ciecierzycę, nasiona z laski wanilii oraz szczyptę soli.
  3. Blendujemy, aż uzyskamy gładką masę.
  4. Na sam koniec dodajemy żurawinę, płatki owiane i nasiona chia.Wszystko mieszamy.
  5. Tak przygotowaną masę przekładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut.
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest