Spis treści
Składniki:
- ciecierzyca
- płatki owsiane – 0,5 szklanki
- suszona żurawina – ⅓ szklanki
- nasiona chia – 1 łyżka
- laska wanilii – 1 szt.
- syrop klonowy – 4 łyżki
- mleczko kokosowe – ⅔ szklanki
- cynamon – 1 łyżeczka
- sól
Przygotowanie:
- Ciecierzycę należy dobrze odsączyć i osuszyć ręcznikiem.
- Do miski wrzucamy mleczko kokosowe, syrop klonowy, ciecierzycę, nasiona z laski wanilii oraz szczyptę soli.
- Blendujemy, aż uzyskamy gładką masę.
- Na sam koniec dodajemy żurawinę, płatki owiane i nasiona chia.Wszystko mieszamy.
- Tak przygotowaną masę przekładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut.