Panna cotta fit

Składniki:

  • mleczko kokosowe – 1 puszka
  • cytryna – 1 szt.
  • laska wanilii – 1 szt.
  • żelatyna – 2 łyżki
  • syrop klonowy
  • sól

Mus malinowy:

  • maliny
  • syrop klonowy
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

  1. Żelatynę należy zalać odrobiną ciepłej wody. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, nasiona z laski wanilii, startą skórkę z cytryny, syrop klonowy i sól. Całość gotujemy dodając żelatynę. Tak powstałą masę pozostawiamy na 10 minut.
  2. Po ostygnięciu masę przelewamy przez sitko do przygotowanych wcześniej foremek. Po całkowitym ostygnięciu deser wkładamy do lodówki.
  3. Gdy masa się zetnie do dużej miski wlewamy wrzątek i zanurzamy w nim delikatnie foremki z deserem. Następnie przykrywamy foremkę talerzem i energicznie odwracamy.
  4. Do garnuszka wsypujemy maliny, syrop klonowy oraz odrobinę soku z cytryny. Całość miksujemy oraz podgrzewamy na wolnym ogniu. Po wystygnięciu panna cottę podajemy z musem.



Panna cotta fit
Ocen ten wpis

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hej! Poczekaj chwilkę :)

Zapisz się do naszego fit newslettera i zostańmy w stałym kontakcie. Nie spamujemy!

Wyrażam zgodę na otrzymywanie newslettera na mój adres email