Pancakes szpinakowe

Składniki:

  • mleko sojowe
  • sok z cytryny
  • płatki owsiane błyskawiczne – 1 szklanka
  • proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki
  • soda oczyszczona – 1 łyżeczka
  • świeży szpinak
  • olej kokosowy
  • banan
  • syrop klonowy – 2 łyżki

Przygotowanie:

  1. Do miseczki wlewamy mleko kokosowe, które łączymy z kilkoma kroplami soku z cytryny.
  2. Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, sodę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy, aż uzyskamy konsystencje mąki.
  3. Dodajemy świeżo umyty szpinak, banana, mleko, syrop klonowy oraz olej kokosowy. Wszystko ponownie blendujemy.
  4. Tak przygotowane ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy około 3 minuty z każdej strony.
  5. Dekorujemy wedle uznania owocami oraz syropem klonowym

Czytaj więcej:



Pancakes szpinakowe
Ocen ten wpis