Odżywianie

Orzechy pekan – wartości odżywcze, właściwości i kalorie
‘Orzech zbyt twardy do zmiażdżenia w dłoni’, tak orzechy pekan...
Mrożenie żywności czyli co i jak można ponownie zamrozić?
Pewnie każdy zadał sobie kiedyś to pytanie i zastanawiał się...
Dlaczego warto jeść sushi?
Japońska dieta jest powszechnie uznawana za najzdrowszą na świecie. Wszystko...
Bataty – właściwości, wartości odżywcze oraz przepisy! Czy bataty to zdrowsza wersja ziemniaków ?
Coraz większą popularność zdobywają bataty, czyli słodkie ziemniaki pochodzące z...
Babka płesznik- właściwości, zastosowanie
Na polskim rynku wśród osób, które propagują zdrowe odżywianie, modna...
Czereśnie- kalorie, wartości odżywcze i zdrowotne
Owoce sezonowe to doskonała opcja na wzbogacenie naszej diety. Można...
Miód spadziowy – właściwości lecznicze i zastosowanie
Około 140 milionów lat temu pojawiły się na Ziemi pierwsze...
Truskawki – kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Sezon na truskawki ruszył pełną parą. Zapewne u wielu z...
Czystek – właściwości, działanie i zastosowanie
Czystek to rodzaj zioła, które cechuje się specyficznymi, wysokimi i...
Halibut – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Przepisy w kuchni
Halibut to bardzo popularna ryba pochodzącą z rodziny flądrowatych. Ze...
Ocet balsamiczny – gdzie stosować? Jakie korzyści zdrowotne posiada?
Ocet balsamiczny to pochodzący z Włoch ocet winny wyprodukowany z...
Kalarepa – właściwości, wartości odżywcze, kalorie
Kalarepa jest warzywem należącym do kapustnych roślin warzywnych. Zawiera pierwiastki...
Smalec gęsi – wartości odżywcze i lecznicze. Dlaczego warto go jeść?
Smalec gęsi – zdrowy tłuszcz, który pomoże w walce z...
Olej krokoszowy czyli olej szafranowy – właściwości, zastosowanie i działanie
Olej z krokosza barwierskiego, inaczej olej krokoszowy, ceniony jest przede...
Makrela – wartości odżywcze, z czym jeść, przepisy
Makrela jest jedną z ryb tłustych, zawierającą cenne minerały, wartości...

Fit porady w  Kategoria: Odżywianie