Kuskus z indykiem

Składniki:

  • kuskus
  • filet z indyka
  • feta
  • garść orzechów włoskich
  • garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • natka pietruszki
  • olej do smażeniaSałatka z kuskusem i kurczakiem i suszonymi pomidorami1

Sos

  • 1 łyżka miodu
  • łyżka soku z cytryny
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

  1. Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wszystkie wymienione zioła posiekaj drobno, połącz z kuskusem oraz orzechami włoskimi.
  3. Mięso pokrój w większe plastry, zamocz w occie balsamicznym, dopraw solą i pieprzem. Tak zamarynowane mięso smaż przez kilka minut na patelni.
  4. Na dno misko przełóż pokruszoną fetę, kuskus, sos oraz mięso.

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *