Kuskus z indykiem

Składniki:

  • kuskus
  • filet z indyka
  • feta
  • garść orzechów włoskich
  • garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia

Sos

  • 1 łyżka miodu
  • łyżka soku z cytryny
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

  1. Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wszystkie wymienione zioła posiekaj drobno, połącz z kuskusem oraz orzechami włoskimi.
  3. Mięso pokrój w większe plastry, zamocz w occie balsamicznym, dopraw solą i pieprzem. Tak zamarynowane mięso smaż przez kilka minut na patelni.
  4. Na dno misko przełóż pokruszoną fetę, kuskus, sos oraz mięso.
Kuskus z indykiem
5 (100%) 1 głosów